Menu Sluiten

Over

Van 2016 tot 2018 deed Tertium samen met de Vrije Universiteit onderzoek naar de vraag hoe je mensen het beste kan betrekken bij het onderwerp duurzame energie. Met behulp van kennis uit de positieve psychologie ontwikkelden we een aanpak waarbij we mensen in een korte test vroegen naar de deugden die zij belangrijk vonden. In een online test lieten we ze een keuze maken tussen twee antwoorden die allebei ‘goed’ waren.

Wat bleek? Mensen bleken het wonderbaarlijk leuk te vinden om mee te doen aan deze test. Binnen de kortste keren verzamelden we honderden antwoorden. Dit was een onverwachtse bijvangst van het onderzoek.

We besloten om de aanpak te vertalen naar andere onderwerpen. Positieve dilemma’s zijn vraagstukken waar je verschillende antwoorden op kan geven die allemaal goed te verdedigen zijn. Ze zijn daarom uitstekend geschikt om mensen bij complexe onderwerpen of strategische beslissingen te betrekken – van gebiedsontwikkeling tot filosofische meesterwerken. Tijdens live-bijeenkomsten leggen ze de basis voor een inhoudelijk gesprek met argumenten over en weer.